Retningslinjer for folkekirken lempes | Vanløse Sogn

Retningslinjer for folkekirken lempes

Udgivet tir d. 20. apr 2021, kl. 08:37

Fra og med denne uge vender vi tilbage til de restriktioner, som var gældende før jul. Det fremgår af den politiske aftale om genåbning af folkekirken og andre trossamfund, som blev indgået natten til tirsdag d. 20. april mellem Folketingets partier. Det har den betydning, at anbefalingen om varighed bortfalder for gudstjenester og kirkelige handlinger, og at vi igen må synge og samles flere i kirken.

For Vanløse Kirke betyder det, at:

• Fællessangen vender tilbage, og der kan synges indendørs med 2 meters afstand.
  • Der indføres nadvergudstjenester en gang om måneden frem til og med august.
  • Gudstjenester og kirkelige handlinger vil være på max. 45 min fra 2. maj.
  • Arealkravet lempes fra 7,5 m2 til 2 m2 per person (4 m2 ved sang). Det betyder, at der kan være op til 44 personer ved sang og op til 84 personer, når der ikke synges, ved gudstjenester, dåb, vielser og begravelser.
  • Afstandskravet lempes til 1 meter, men 2 m hvis der synges.
  • Indendørs foreningsaktiviteter øges til 25 personer.
  • Det almindelige forsamlingsforbud i kirkens lokaler øges til 25 personer, mens det udendørs er muligt at mødes max 75 personer. (opdateret 12-05-2021)

Følgende aktiviteter genoptages:

• Babysalmesang
  • Krudtugler & Kirkemus mødes igen i juni
  • Kirkekaffen genoptages udendørs, når vejret tillader det, og indendørs ved regnvejr (opdateret 12-05-2021)

Alle øvrige aktiviteter forventes at begynder til september.

Læs mere om vores gudstjenester og kirkelige handlinger under Covid-19.