Velkommen til Jacob Løkkegaard - vikarpræst fra 1. august | Vanløse Sogn

Velkommen til Jacob Løkkegaard - vikarpræst fra 1. august

Udgivet tor d. 16. jul 2020, kl. 10:19

Kære menighed i Vanløse

Mit navn er Jacob, jeg er 28 år og med mine 2.03 m er jeg ikke sådan lige til at overse. Jeg bor på Nørrebro med min kone Gitte og til september også med en lille ny. Jeg har fået lov til at være vikarierende præst hos jer frem til december og det glæder mig.

For mig handler kristendommen om frihed. Friheden til at udvikle sig. Friheden til at være den man er skabt til at være. Friheden til at vælge hinanden til. Ironisk nok har jeg brugt meget af min tid i fængsel… altså som præst.

Turen bag tremmer startede i efteråret 2018 hvor jeg var i praktik i Vestre Fængsel - her kom jeg godt ud af det både med ansatte og indsatte. Man siger, at cirka halvdelen af alle indsatte kommer tilbage og den statistisk tæller åbenbart også for præster, for jeg er vendt tilbage af flere omgange.

I 2019 arbejdede jeg som sognepræst i et barselsvikariat i Sorgenfri Kirke, hvor jeg fik en formidabel indførsel i præstegerningen. Da vikariatet udløb fik jeg et interessant opkald fra en præst i Sorgenfris venskabsmenighed i Morogoro, Tanzania. Han spurgte, om jeg havde lyst til at komme til Tanzania over sommeren, for at hjælpe med at uddanne fængselspræster. Den første del af 2020 gik således med at forberede turen, der i mellemtiden er sat på hold til Coronapandemien har lagt sig.

For nu er jeg jeres, og jeg er spændt på at komme i gang. I er mere end velkommen til at kontakte mig - både til en snak om stort og småt, fængselslivet, Tanzania, eller med gode råd til en næsten nybagt far.

Jeg ser frem til at møde jer,

Jacob Løkkegaard

Ophavsret: