Gudstjenester og kirkelige handlinger under Covid-19 | Vanløse Sogn

Gudstjenester og kirkelige handlinger under Covid-19

Udgivet af Sonja Halberg, man d. 22. jun 2020, kl. 00:00

Afvikling af højmesser og øvrige kirkelige handlinger sker i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer med fokus på sundhed og sikkerhed for alle.

Retningslinjer i forbindelse med højmesse

▸ Mundbind skal anvendes i kirke og sognehus fra 29-10-2020. Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud samt bevæger dig rundt indenfor i kirken. Kravet gælder ikke, når du sidder ned. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling knæler eller kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads. Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

▸ Håndsprit er opstillet i våbenhuset, og vi beder alle afspritte hænderne grundigt, inden man går ind i kirkerummet.

▸ Salmebøgerne er lagt frem på stolene for at markere, hvor man kan sætte sig med sikker afstand til hinanden. Efter højmessen vil vi bede jer om at tage dem med ud i våbenhuset og sætte dem på plads i reolen. Her bliver de stående, indtil de efter 48 timer ikke længere udgøre en smittefare som anbefalet.

▸ Nadver afholdes på forsvarlig vis som kontinuerlig altergang (Nadver er pt. sat på hold til og med november). Med passende afstand går man op gennem midtergangen og tager et nadverkit. I hvert båd ligger en oblat og et bægre med saft. Når man har tømt sit bæger smider man nadverkittet ud i de opstillede spande på vej tilbage til sin plads. Vi opfordrer jer til at passe godt på hinanden.

▸ Kirkekaffe er igen en del af vores højmesse alle er velkommen til en kop kaffe i Sognehuset efter gudstjenesten.

Retningslinjer i forbindelse med øvrige handlinger i kirken  herunder dåb, vielse, konfirmation og bisættelse

▸ Mundbind skal anvendes i kirke og sognehus fra 29-10-2020. Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud samt bevæger dig rundt indenfor i kirke og sognehus. Kravet gælder ikke, når du sidder ned. Heller ikke når du kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads. Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

▸ Antal deltagere er fortsat begrænset. I kirken er der plads til max. 34 deltagere efter de nye retningslinjer. Alt efter hvor mange der bor i samme husstand kan der være mellem 28 og 34 deltagere. Vi vil være glade for jeres samarbejde, så vi kan få plads til flest mulige.

▸ Salmeark er lagt frem på stolene for at markere, hvor man kan sætte sig med sikker afstand til hinanden.

▸ Kirken åbnes 15 minutter før.