Gudstjenester og kirkelige handlinger efter Covid-19 | Vanløse Sogn

Gudstjenester og kirkelige handlinger efter Covid-19

Udgivet af Sonja Halberg, man d. 22. jun 2020, kl. 00:00

Den 18. maj åbnede folkekirken som led i anden fase af genåbningen af Danmark. Vi glæder os over igen at kunne samles til gudstjeneste og øvrige aktiviteter i Vanløse Kirke - samtidigt med at det nu er muligt at byde flere indenfor ved vores kirkelige handlinger.

Afvikling af højmessen og de kirkelige handlinger sker i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer med fokus på sundhed og sikkerhed for alle.

Retningslinjer i forbindelse med øvrige handlinger i kirken (dåb, vielse, konfirmation og bisættelse)

▸ Håndsprit er opstillet i våbenhuset, og vi beder alle afspritte hænderne grundigt, inden man går ind i kirkerummet.

▸ Antal deltagere er fortsat begrænset. I kirken er der plads til max. 34 deltagere efter de nye retningslinjer. Alt efter hvor mange der bor i samme husstand kan der være mellem 28 og 34 deltagere. Vi vil være glade for jeres samarbejde, så vi kan få plads til flest mulige.

▸ Salmeark er lagt frem på stolene for at markere, hvor man kan sætte sig med sikker afstand til hinanden.

▸ Kirken åbnes 15 minutter før

Retningslinjer i forbindelse med højmessen

▸ Salmebøgerne er lagt frem på stolene for at markere, hvor man kan sætte sig med sikker afstand til hinanden. Efter højmessen vil vi bede jer om at tage dem med ud i våbenhuset og sætte dem på plads i reolen. Her bliver de stående, indtil de efter 48 timer ikke længere udgøre en smittefare som anbefalet.

▸ Nadver afholdes på forsvarlig vis som stående eller kontinuerlig altergang. Med passende afstand går man op gennem midtergangen og tager et nadverkit. I hvert båd ligger en oblat og et bægre med saft. Når man har tømt sit bæger smider man nadverkittet ud i de opstillede spande på vej tilbage til sin plads. Det vil alt sammen blive forklaret efter prædikenen og vi opfordrer jer til at passe godt på hinanden.

▸ Kirkekaffe kan vi desværre ikke byde på endnu, men alle er velkommen til at slå sig ned i kirkehaven en stund efter gudstjenesten.

Hvis I har nogle spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på kirkekontoret.

Vi glæder os til at se dig i Vanløse Kirke!

Ophavsret: