75 år efter befrielsen er Erik Andreasen tilbage for at ringe friheden ind. | Vanløse Sogn

75 år efter befrielsen er Erik Andreasen tilbage for at ringe friheden ind.

Udgivet af Sonja Halberg, ons d. 6. maj 2020, kl. 10:34

På befrielsesaftenen den 4. maj 1945 samledes brødrene Erik og Svend Andreasen sammen med masser af andre Vanløseborgere ved linje 13’s endestation. Folk var ude af dem selv af glæde.

91-årige Erik Andreasen husker, da han som 16-årig stod sammen med sin bror Svend på taget af en af sporvognene. Rundt omkring hørtes kirkeklokker, der ringede freden ind, men brødrene undrede sig over, hvorfor Vanløse Kirke ikke også ringede med klokkerne. Erik og Svend hoppede derfor ned fra taget, krydsede Ålekistevej og ringede på hos præsten.

Den residerende kapellan Dam-Henriksen tog straks brødrene med op i kirketårnet, hvor de i dagens helt særlige anledning fik lov til at ringe med klokkerne. ”Vi hang i snorene. Efter 10 min var trætte”, siger Erik Andreasen. ”Men vi fik ringet freden ind i Vanløse.” Og sådan blev freden ringet ind i Vanløse takket være de to vakse brødre Erik og Svend Andreasen.

I anledningen af 75 året for befrielsen aflagde Erik Andreasen endnu en gang Vanløse Kirke et aftenbesøg og sørgede for at ringe med klokkerne.

Ophavsret: