Regeringens nye tiltag påvirker bisættelser og årets konfirmationer | Vanløse Sogn

Regeringens nye tiltag påvirker bisættelser og årets konfirmationer

© Anne Skouboe
Udgivet ons d. 18. mar 2020, kl. 13:41

Regeringens nye tiltag, der blev præsenteret i går, har også stor betydning for os som kirke. Vi opfordrer alle til at tage ansvar for at bryde smittekæderne -så vi kan passe på hinanden.

Folkekirken skal på lige fod med andre offentlige institutioner holde sine lokaler helt lukkede for offentligheden. Det gælder både kirker, sognegårde, uddannelsesinstitutioner og andre lokaler i folkekirken.

Kirkelige handlinger som dåb og vielser kan stadig gennemføres i Vanløse kirke, men de skal overholde kravet om, at højst 10 personer inklusive præst og kirkebetjening må deltage. Derfor opfordres alle til at udsætte handlingen. Nøddåb og nødvielser kan fortsat foretages i private hjem.

Begravelser og bisættelser skal ikke overholde en fast deltagergrænse på i alt 10 personer, men der må i Vanløse Kirke maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 kvm gulvareal i kirkens skib, svarende til 30 personer ud over personale. Biskopperne peger på under den nuværende epidemi undtagelsesvist at anvende begravelsesformen ”jordpåkastelse efter kremering” således at kommende bisættelser kan udskydes. Vi opfordrer til, at de pårørende tydeligt skriver i dødsannoncer, at kun inviterede deltagere kan være sikre på at få adgang til kirkerummet i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen.

Alle konfirmationer udskydes til foreløbigt efter pinse, nye datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt. Denne beslutning er truffet nu for at give afklaring for både jer familier og Vanløse kirkes ansatte.

Ved spørgsmål kan du kontakte Vanløse Kirkes præster eller kirkekontor.

Ophavsret: